Hoe werkt de trilplaat?

De trillingen van de Body Coach worden op uw lichaam overgedragen. Deze prikkels laten uw spieren opspannen door de rekreflex, een onbewuste en automatische reflex. Het voordeel van deze training is dat de spieren voor 100% worden geactiveerd, dit in tegenstelling tot andere trainingsmethoden, waarbij 20 tot 80% van de spier wordt geprikkeld. Door de verschillende mogelijke oefeningen kan u nagenoeg elke spier in uw lichaam trainen.

Wanneer u 3 keer per week een trainingssessie inlast van 20 minuten op de Body Coach, bekomt u een beter resultaat dan bij een traditioneel schema. Daarbij komt dat het veel minder van uw tijd in beslag neemt. Het toestel werkt niet alleen op uw lichaam, maar ook op uw mentale gezondheid! Tijdens de training komt o.a.het gelukshormoon serotonine vrij: u voelt zich opgewekter en bent sterker.

Begeleiding

Na het invullen van de medische vragenlijst starten we met een basisprogramma. Met dit programma traint u 10x. De opbouw van het programma, de oefeningen en de werking van het toestel worden samen met de bewegingscoach besproken.

Na 10 trainingen wordt de intensiteit en de duur van het programma opgedreven tevens worden de oefeningen aangepast zodat u zich meer kunt focussen op bepaalde zones van het lichaam. Er wordt een afspraak met de bewegingscoach voorzien opdat uw programma steeds up to date blijft.

De trilplaat werkt echt

Lichte oefeningen op de trilplaat doen het buikvet wel degelijk slinken. Voor zijn doctoraatonderzoek in de medische wetenschappen werkte kinesistherapeut Dirk Vissers met de Power Plate, een toestel waarbij je oefeningen op een trillend platform moet uitvoeren.

Hij onderzocht honderd obese vrijwilligers. Een eerste groep kreeg een streng dieet voorgeschreven Een tweede kreeg datzelfde dieet voorgeschreven, en moest daarbij een klassiek fitnessprogramma volgen. Een derde groep volgde het dieet ook, maar combineerde dat met oefeningen op de Power Plate. Drie keer per week moesten ze een uur in bepaalde houdingen op de trilplaat gaan staan. De vierde groep ten slotte diende als controlegroep en moest geen dieet volgen en moest ook geen sport doen.

Na een eerste sessie van drie maanden werden de groepen nog eens drie maanden aan datzelfde regime onderworpen, maar de groep van de Power Plate moest deze keer bewegen op de trilplaat, en niet gewoon houdingen aannemen.

Na die eerste zes maanden werden de groepen nog eens zes maanden gevolgd, waarna hun resultaten werden vergeleken.

Wat bleek? De trilplaat werkt echt. De groep die het dieet volgde en met de trilplaat werkte, was goed afgevallen en had iets meer gewicht verloren dan alle andere groepen. Wat vooral opviel was dat de hoeveelheid visceraal vet – het vet tussen de ingewanden van de buik – opvallend meer was geslonken bij de trilplaatgroep dan bij de anderen.

Visceraal vet is erg ongezond. Het kan zorgen voor een vervetting van de lever en het hart, of voor een vetophoping de bloedvaten.

Effecten

 • Verbeterde spiermassa en spiertonus
 • Betere doorbloeding
 • Verhoogde flexibiliteit en mobiliteit van spieren en gewrichten
 • Katalysator voor andere lichaamstrainingen
 • Gaat osteoporose tegen, versterking botweefsel
 • Minder kans op blessures door lagere belasting tijdens training
 • Verbetering uithouding en explosiviteit
 • Anti-cellulitis, vetreductie
 • Aanmaak groei- en herstelhormoon
 • Aanmaak gelukshormonen cortisol en serotonine
 • Meer kracht door aanmaak testosteron
 • Collageenverbetering